A është problem gërhitja?

gerhitje

Gërhitja ndonjëherë mund të jetë shenjë e një problemi më serioz. Njerëzit të cilët gërhasin, vlerësohen nëse kanë probleme të tjera si apnea e gjumit (ndalimi i të marrit frymë gjatë gjumit për rreth 20-30 sekonda), probleme të tjera me të fjeturin apo të tjera të lidhura me probleme të frymëmarrjes. Për këtë arsye gërhitja mund të jetë një problem serioz. Por, nëse vetëm gërhet, por fle dhe merr frymë normalisht, atëherë gërhima është problem vetëm për anëtarët e familjes ose bashkëshorten. Në fakt, gërhitësit shpesh prishin gjumin e familjarëve të tyre. Nuk janë të rralla kur njëri nga bashkëshortët vendos të “protestojë” duke dalë nga dhoma tjetër.

Gërhitja në këtë rast nuk është problem mjekësor, por shoqëror. Në këtë rast, është mirë të këshilloheni me një mjek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *